Ruokamatkalle Georgiaan

Georgialaisen ruoan harrastajat ja pop up -ravintoloitsijat Tarja Rantala ja Vlada Kharatashvili-Niemi kokosivat yhteen kiehtovia reseptejä Kharatashvili-Niemen kotiseudulta Suhumista, Mustanmeren rannalta.

Sarjassaan jo toinen georgialaista makutarinoista koottu keittokirja Georgian keittiön aarteita sisältää reseptien lisäksi läheisiä ruokamuistoja, viinitarinaa, sekä paljastaa ravintola Bystron keittiömestarin Sakari Ketolaisen georgialaismakujen salaisuuden.

Georgian keittiön aarteita, Ruslania Books 2016
Toimitus: Tarja Rantala
Kuvat: Estella Niemi
56 sivua, kierreselkä.

 

 

Marraskuussa taidetta

Tiina Wallius.jpg

Flora - maalauksia

Keraamikko ja kuvataiteilija Tiina Walliuksen maalauksia on esillä Varkaudessa Taidekeskus Väinölässä koko marraskuun ajan.

Työhuoneellaan Porvoon taidetehtaalla Wallius vetää myös savipajoja ja taidekursseja.

- Kuvan tekeminen ollut minulle elinehto jo siitä lähtien kun kynä pysyi kädessä. Etsin aina jotain uutta ja mielenkiintoista maailmasta.

 


Jokainen silmäys on juhlaa

Taidegraafikko Hanna Holma on mukana Oranssi-yhteisnäyttelyssä Helsingissä Rööperin taidesalongissa 8.-27. marraskuuta.

Holma on mukana myös Plankko Popup -näyttelymäisessä taidemyymälässä, joka on avoinna joulukuun loppuun.

 

 

 

 


Parasta ennen - valokuvia nykymaaseudusta

Riitta Supperin valokuvanäyttely on esillä Helsingissä Creat Spacessa 17.-25. marraskuuta.

Essonbaari odottaa kylmänä purkajaansa ja viimeinenkin hankkijalippis on myyty kirpputorilla. On kuin suomimaisema olisi ollut parasta ennen.

- Sarjan nimi viittaa sekä suomalaisen maiseman nykytilaan että käytettyyn kuvaustekniikkaan. Kuvat on kuvattu vanhentuneille filmeille, joiden parasta ennen -päiväys on ollut vuosia sitten.

 

 

Lilith sai uuden hallituksen

Osuuskunnan varsinainen kokous valitsi Lilithin hallituksen jäseniksi Clare Gates-SjöblominHeikki Masalinin, Netta NorronTommi Viitamiehen, Sari Virran ja Aki Yrjänän

Puheenjohtajana jatkaa Viitamies. Uusia kasvoja ovat Gates-Sjöblom, Masalin ja Norro. Virta jatkaa hallitustyötä nyt varajäsenenä. Ainoa Lilithin ulkopuolinen, Heikki Masalin Creative Industries Managementista on kuitenkin toiminut jo vuosia osuuskunnan johdon mentorina.

Kirjailija Saila Susiluodolle taiteilijaprofessorin apuraha

Onnittelemme ylpeänä ja lämpimästi runoilija Saila Susiluotoa ja muita Taiteen edistämiskeskuksen apurahoja saaneita eri alojen taiteilijoitamme.

Pitkäjänteisen työskentelyn apurahat ja muut tunnustukset ovat yllättävän mullistavia sekä saajilleen että heidän taiteenaloilleen ja yhteisöilleen - puhumattakaan iloista, jotka sisältö, taide ja kulttuuri käyttäjilleen tuottavat. Tänään nostamme maljan myös Taiken tekemälle työlle.

Kuva: Seppo Samuli / norden.org

Kuva: Seppo Samuli / norden.org

Konstrundanilla mukana lilithläisiä taiteilijoita

Lilithin helsinkiläisistä taiteiljoista tämän vuoden avointen ateljeiden Konstrundanille 3. - 4. syyskuuta osallistuvat valokuvaaja, kuvataiteilija Heini Lehväslaiho ja kuvataiteilija Hanna Holma.

Lehväslaihon ateljee sijaitsee Kalliossa ja Holman Tullinpuomissa. Ateljeet ovat avoinna molempina päivinä klo 12 - 18.

© Heini Lehväslaiho

© Heini Lehväslaiho

Marianne Huotarin ja Leena Kouhian näyttely Helsinki Design Weekillä

Haluamme kääntää huomionne ruokailuhetken muihin laatutekijöihin, ruuan raameihin, tunnelmaan, ympäristöön ja kattaukseen.

Kahden muotoilijan, Marianne Huotarin ja Leena Kouhian astioiden myyntinäyttely on avoinna punavuorelaisessa taitelijakodissa 6. - 9. syyskuuta klo 14 - 18. Iltaisin olohuone muuntuu intiimiksi konserttisaliksi.

Näyttely on Helsinki Design Weekin tapahtuma ja sinne on vapaa pääsy. Osoite on Uudenmaankatu 33 (sisäpiha), Helsinki.

RinneRadion konsertteihin voi hankkia liput Tiketistä.

Helvetinjumalankone punoo yhteen runouden ja musiikkivideon

Sanna ja Kivi Larmolan tuotantoyhtiö Käenpesä julkaisi toisen runovideonsa. Helvetinjumalankone kertoo nuoresta miehestä, joka etsii elämäänsä ristiriitojen keskellä. Runon esittää sen kirjoittaja Ville Hytönen. Hytösen teoksia on käännetty jo kuudelletoista eri kielelle. Musiikki on työstetty yhdessä säveltäjä Ari Taskisen kanssa. 

Käenpesän suunnitelmissa on tehdä lisää runo- ja musiikkivideotuotantoja. Ne sopivat esimerkiksi kirjailijoiden tai kustantajien tilaustöiksi. Tämän videon ohjasi Sanna Larmola ja käsikirjoitti Kivi Larmola.

Jussin viimeinen nauha näytteillä Ars Auttoisilla

Installaatio on mukana Padasjoen Ars Auttoisen kesänäyttelyssä elokuun alkuun saakka. Teos on ensimmäinen välikatsaus näyttelijä Jussi Johnssonin ja ohjaaja Janne Saarakkalan ideoimasta ja pitkällä aikavälillä syntyvästä kuvataideteoksesta. Teos on saanut innoituksensa Samuel Beckettin näytelmästä Viimeinen ääninauha.

Johnsson on vuodesta 2004 lähtien kertonut kerran vuodessa kameralle kehonsa tilasta ja lausunut aina saman Bo Carpelanin runon Ei meitä aika muuta vaan tila. Kuvauksia jatketaan suunniteltuun viimeiseen ensi-iltaan saakka - vuoteen 2036. Materiaalista julkaistaan esityksellisiä välikatsauksia.

static1.squarespace.jpg