Pienlevy-yhtiöstä luovan talouden moniosaajaksi


Kourallinen muusikoita ja tuottajia perusti Lilithin vuonna 1996 omiin tarpeisiinsa: levy-yhtiöksi, ohjelmatoimistoksi ja pätkätöiden kanavaksi. Voiton tavoittelemisen sijaan haluttiin tehdä taiteellisesti tinkimättömiä töitä, turvata elantoa ja järkevöidä itsensä työllistäjien taloudellista ja sosiaalista asemaa. Alusta pitäen haluttiin luoda pirstaloituneelle alalle parempia käytäntöjä.

Itsenäisyys, oikeudenmukaisuus, hauskuus, laatu ja ystävyys - samat arvot ohjaavat Lilithin toimintaa tänäkin päivänä vahvasti. Jäsenistön etu on toiminnan johtotähti.

Lilith edustaa paria sataa eri ammattia. Jäseniä on elokuvantekijöistä kuvataiteilijoihin ja yliopistoväestä artesaaneihin.

Lilith on kasvamassa yhdestä vanhimmista uusosuuskunnistamme luovan talouden moderniksi osaamiskeskukseksi. Kasvua on tukenut halu jakaa hyväksi todetut käytännöt muille siitä hyötyville yksilöille ja yhteisöille. Tavoitteena on pystyä palvelemaan ja työllistämään jäsenistöä entistä tehokkaammin, parantaa itsensä työllistäjien asemaa osuustoiminnan keinoin ja tuotteistaa yritysmalli laajempaan käyttöön.

Osuuskunnan jäsenet, eri alojen asiantuntijat ja yhteiskunnan vaikuttajat loivat Tulevaisuuspajoissa yhteisen näkemyksen siitä, mitä Lilith on vuonna 2020 ja kuinka osuuskunnat voisivat vastata muuttuvien työmarkkinoiden haasteisiin.