Jäseneksi


Hae jäseneksi vapaamuotoisesti. Lähetä hakemus kirjallisena osoitteeseen lilith[ät]lilith.fi ja otsikoi se "Lilith - Jäsenhakemus ja oma nimesi".

Hyvä hakemus on lyhyehkö mutta informatiivinen. Kirjoita kuvaus itsestäsi. Kerro, miksi haet nimenomaan Lilithiin. Laita hakemukseen arvio toimintasi laadusta, CV ja maininta mahdollisista jäsensuosittelijoista.

Tutustu osuustoiminnan periaatteisiin ennen hakemista.

Voit aloittaa toiminnan Lilithissä, kun hallitus on hyväksynyt sinut jäseneksi. Hyväksymisen kriteereinä tarkastellaan aikaisempaa toimintaa ja ammattimaisuutta alalla. Hallitus voi pyytää lisäselvityksiä tarvittaessa.

Jäsenmaksu 50,46 € ja liittymismaksu 292 € maksetaan kerran. Jäsenmaksun saa takaisin, jos jäsenyys päättyy. Liittymismaksu on korvaus jäsenyyden perustamiskuluista ja jäsenen sisäänajosta yritykseen. Sääntöjen mukaan osuuskunnasta ei voi erota ensivuoden aikana, joten hakemista ja sitoutumista osuuskuntaan kannattaa harkita kunnolla.

Hoidamme yhteistä talouttamme hallintokorvausten turvin. Määrä riippuu monista tekijöistä, kuten toiminnan laadusta, yhteisistä tuloista, omasta työnteosta, yrityksen kokonaisliikevaihdosta, hallinnon yleiskuluista ja kehitysprojekteista. Kaikkiin asioihin voi vaikuttaa itse. Osuuskunta toimii kuten mikä tahansa liikeyritys, mutta kannamme vastuut yhdessä. Yhdessä toimiminen luo mittakaava- ja synergiaetuja.

Jäsenellä ei ole yrittäjä- vaan palkansaajastatus. Asiakkaat tekevät toimeksiannot osuuskunnalle ja osuuskunta palkkaa tehtäviin toivotut tai sopivat työntekijät eli tekee työsopimuksen heidän kanssaan. Hakijoilla on usein jo valmiita asiakkuuksia. Osuuskunnalla on myös sisäisiä töitä, hankkeita, projekteja ja tuotantoja, joihin työllistetään jäseniä sekä ulkopuolisia toimijoita.

Osuuskunnan johto valvoo kaikkien työtä ja työaikaa. Osuuskunta huolehtii työnantajan velvoitteet, työvälineet ja -tilan. Osuuskunnan jäsenillä on palkansaajaetuja, kuten virike-, lounas- ja työsuhdematkalippuetu sekä työterveyshuolto tiettyjen kriteerien myötä.

Työsopimuksessa noudatetaan tällä hetkellä Taide- ja kulttuurialan työsuhteen ehdot -suositusta. Oma työehtosopimus on tekeillä. Osuuskunnan jäsenet kuuluvat eri ammattiliittoihin ja työttömyyskassoihin ammattinsa ja oman halunsa mukaan.

Osuuskunta harjoittaa liiketoimintaa aloilla, joihin työntekijöitä palkataan. Lilithin toimiala on luova talous, taiteellinen luominen ja kulttuurituotanto.

Lisätietoja jäsenyyden toimintatavoista, hyödyistä ja kustannuksista saat osallistumalla infotilaisuuteen tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse lilith[ät]lilith.fi. Infotilaisuuksista uutisoidaan nettisivuilla ja Facebookissa.