Toukokuun 2016 tähti - Clare Gates-Sjöblom

- Zen-konsultoinnin etuliite sopii hyvin nykyiseen toimintaani, koska olen entisessäkin elämässäni konsultoinut ihmisiä. Toimin ennen asiakkaiden tukiverkostona ja valmentajana vaatetusalalla, Claire Gates-Sjöblom naurahtaa.

- Zen sopii etuliitteeksi, koska pyrin tuomaan aina rauhallista tunnelmaa missä ikinä käynkään tekemässä töitä. Ihmisillä on nykyisin niin paljon stressiä.

Entisessä elämässään Gates-Sjöblom valmensi myymäläpäälliköitä ja kauppiaita toimimaan mahdollisimman optimaalisesti myymälöissä.

- Tein viisitoista vuotta töitä Espritille ja Veromodalle. Matkustelin ympäri Eurooppaa, kävin kouluttamassa henkilökuntaa ja avaamassa myymälöitä. Sen jälkeen perustin kivijalkayrityksen Jyväskylään. Joogastudiossani pidin viikkotunteja ja opettajakoulutuksia.

Gates-Sjöblom lähti mukaan Lilithiin unelmansa vuoksi. Hän pohti mitä hän haluisi elämältään aidosti. Haluaisiko pyörittää joogastudiota vai viedä tekemisensä toisenlaiseen ympäristöön.

- Nyt käyn kouluttamassa ympäri Suomea. Aloitin koulutusryhmän myös Skotlannissa ja Espanjassa alkaa pian seuraava. Koulutan jooga- ja hyvinvointiopettajia yhdysvaltalaisen kattojärjestön valvonnan alla.

- Joogaan sekoittuu koulutuksessani elämäntaidon valmennusta, jotta koulutettavat saisivat mahdollisimman kattavan koulutuksen. He voivat työskennellä joogastudioiden lisäksi yrityksille.

Nykyinen työ ei kuitenkaan eroa pohjimmiltaan entisestä.

 - Tavallaan käytän samoja oppeja joogassa ja hyvinvointipuolella. Painin vieläkin ongelman kanssa, joka ratkoo millä tavalla opettajat voivat ammentaa omaa osaamistaan asiakkaille. Opetan lempeää järjestystä, Gates-Sjöblom naurahtaa.

Työhyvinvoinnin saralla Gates-Sjöblom suunnittelee firmoille räätälöityjä työhyvinvointi-suunnitelmia ja -päiviä. Yhteistyötä hän tekee mm. LähiTapiolan kanssa, jossa käytetään opettamiseen onlineoppimisympäristöä. Kouluttaja ohjaa mm. virtuaalisia joogatunteja, jotka kestävät yhdeksän minuuttia.

- Olen pyrkinyt korostamaan isoissakin työyhteisöissä yksilöä. Pohdin millaisia työkaluja minulta löytyisi yksilön hyvinvointiin. Pienillä asioilla pyrimme ehkäisemän ja purkamaan stressiä, joka on yksi suurimmista ongelmistamme.

Tie zen-konsultoijaksi on lähtenyt omista kokemuksista. Nykyisin Gates-Sjöblom kääntää omat haasteensa edukseen.

- Kärsin pitkään työn aiheuttamasta stressistä, unettomuudesta ja rytmihäiriöistä. Pahimpina aikoina olen käyttänyt omia metodeja ongelmieni lievittämiseen. Tiedän siis mitä opetan ihmisille, jotka kamppailevat samojen ongelmien kanssa. 

Teksti: Orna Ben Lulu

Kuva: Claire Gates-Sjöblom