Lilith uudistaa viestintäänsä

Uudistamme nettisivujamme. Sivuja ei sillä välin aktiivisesti päivitetä. Tervetuloa uusituille sivuillemme pian.

Kuvitus: Heini Lehväslaiho

Kuvitus: Heini Lehväslaiho

Kotimaista sarjakuvaa - kerrankin lapsille

 

Mari Ahokoivun piirtämä ja Kalle Hakkolan tarinoima Sanni ja Joonas saa jatkoa. Se nähdään strippinä Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisena sarjakuvana.

Sanni ja Joonas.jpg

 

Aikaisemmin tänä vuonna sisarukset aloittivat seikkailut yhden sivun tarinoina Koululainen-lehdessä.

Sarjakuvia yhdistää huumorilla sävytetty maailma, lasten näkökulmasta tarkasteltuna. Tarinoiden lähtökohtina toimivat klassiset vitsit, väärinymmärrykset ja sanaleikit.

Ahokoivun ja Hakkolan yhteistyö lähti liikkeelle töiden parissa Sarjakuvakeskuksessa.

- Tuli tietysti puhuttua paljon sarjakuvasta, ja molemmilla oli kiinnostus herätellä kotimaisen lastensarjakuvan skeneä. 6-8-vuotiaille ei ole paljon tarjontaa, Ahokoivu summaa.

Strippejä suunniteltiin alusta saakka tarjottavaksi nimenomaan Ilta-Sanomille.

- Kuukauden kotimainen -slotti on legendaarinen paikka, jossa on vieraillut niin aloittelijoita kuin ammattilaisiakin. Sanni ja Joonas sopi hyvin elokuulle, joka on koulun aloittamisen ja uusien koululaisten kuukausi.

Tarinat ovat kiinnostaneet ulkomaita myöten. Talviyö on käännetty aiemmin ruotsiksi ja ranskaksi. Syksyllä kirja julkaistaan Etelä-Koreassa.

Sanni ja Joonas on ilmestynyt kahtena kirjana, Talviyö (2014) ja Hugo-serkku (2016). Sarjakuvien pohjalta on tehty myös tehtäväkirja Maailman suurin sammakko, sekä musiikkia. Kolmen ruudun strippinä sisarusparin seikkailut nähdään Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisena sarjakuvana elokuun loppuun saakka. Strippi on nähtävissä ainoastaan lehden paperiversiossa.

 

 

Nashvillesta Parikkalaan

Kevään Pelastakaa Patsapuisto -mesenaattikampanja ylitti odotukset. Puistopehtoorien Atte Pajun ja Kimmo Heikkilän vetämä hanke keräsi runsaat 7000 euroa yli sadalta lahjoittajalta.

Kampanjan vastikkeita on päästy lahjoituksien turvin saattamaan valmiiksi, viimeisin tuotteista maalailee äänimaisemaa patsaspuiston tunnelmassa.

Secret Garden -CD-levyn sävellykset ovat nashvillelaisen ambient-muusikko Tony Gerberin käsialaa. Yhteistyö puistopehtoorien kanssa lähti liikkeelle muutama vuosi sitten, kun Gerber esiintyi patsaspuistossa. Paikka teki häneen suuren vaikutuksen.

Kappaleet maalailevat vahvoja äänimaisemia maasta taivaaseen. Parikkala Sky -kappaleessa uidaan, nimestään huolimatta, erittäin syvissä Simpeleen vesissä. 

ITE-taiteilija Veijo Rönkkösen (1944-2010) yli viisisataa erilaista betonipatsasta oleilevat luonnon keskellä kesät talvet. Niiden eläväiset olemukset vetoavat myös lapsivieraisiin.

Kohdetta hoidetaan pääsymaksujen ja tuotemyynnin turvin. Toiminnan tukemiseksi sieltä voi omia itselleen esimerkiksi nimikkopatsaan.

Puiston putiikista löytyy Secret Garden -levyn lisäksi runsas valikoima omia tuotteita – betonipää-kukkaruukusta Puistolikan pirteään puolukkalimonadiin.

Parikkalan patsapuisto Kuutostien varressa on avoinna aina, vierailla voi mihin vuorokauden aikaan tahansa. Putiikki on avoinna juhannusviikosta elokuun puoliväliin päivittäin klo 10-16. Osoite: Kuutostie 611, 59130 Parikkala

 

Graafikon mainio harharetki

Jussi Karjalainen on tunnettu virtaviivaisista kirjankansistaan. Juuri julkaistu kuvitus lastenkirjaan Pikkuveli ja mainio harharetki on värikylläinen yhteistyö kirjailija Leena Parkkisen kanssa.

Karjalaisen tausta on kuvittamisessa. Graafisen suunnittelun työt veivät kuitenkin mennessään.

- Kuvittamiseen palaaminen olikin aluksi jännittävää. Oli pidettävä kasassa koko tarinan mittainen kokonaisuus.

Pitkäaikainen haave lastenkirjan kuvittamisesta syntyi Napa Agentuurin kuvittajien ja kirjoittajien projektissa muutama vuosi sitten.

Kirjaa ideoitiin alkuun kimpassa, ja Parkkinen lähti kirjoittamaan tarinaa. Runsaan materiaalin pohjalta piirrettiin aikajanoja ja draaman kaaria.

- Yritin tehdä mahdollisimman pitkälle sitä mistä itse pitäisin. Pääsin myös kylpemään väreissä, graafisessa suunnittelussa kun tulee käytettyä suppeampaa värimaailmaa, Karjalainen vertailee.

Tekniikaltaan kuvitus oli nykyajan käsityötä.

- Leikkasin muotoja mustasta paperista ja sijoittelin niitä luonnosten päälle. Skannatut aihiot saivat lopulliset muotonsa ja värinsä tietokoneella. Tekniikka mahdollisti kokeiluja, hallittuja värivalintoja. Ja onnistumisia.

Kirja julkaistaan virallisesti 24. toukokuuta Nide-kirjakaupassa Helsingissä.

Pikkuveli ja mainio harharetki (Teos 2017) on tarina Kreivitär Pitäjämäen ja Pikkuveljen sisaruudesta. Parivaljakko lähtee seikkailuun mystisestä mangrove-ovesta ja päätyvät vauhdikkaalle tutkimusmatkalle sademetsään. Teksti Leena Parkkinen, ulkoasu ja kuvitus Jussi Karjalainen.

Pikkuveli ja mainio harharetki (Teos 2017) on tarina Kreivitär Pitäjämäen ja Pikkuveljen sisaruudesta. Parivaljakko lähtee seikkailuun mystisestä mangrove-ovesta ja päätyvät vauhdikkaalle tutkimusmatkalle sademetsään. Teksti Leena Parkkinen, ulkoasu ja kuvitus Jussi Karjalainen.

Kaverit hyvässä seurassa

Tykkää Lilithistä-kampanjan tähdiksi nousivat 2000. tykkääjä Erno Sallinen sekä Tiina Kaukanen, joka oli Lilithin Facebook-sivun 2222. tykkääjä.

Erno Sallinen on muusikko ja musiikintuottaja Joensuun Rock Academyssa, ja vannoutunut kasaridiggari. Hänen oma, metallimusiikkia soittava yhtyeensä on nimeltään Nerve End.

Puvustaja Tiina Kaukanen on vaatettanut tai suunnitellut puvut yhteensä 45:een elokuvatuotantoon, ja voittanut niistä Jussi-palkinnon viisi kertaa. Hänen pukujansa löytyy elokuvista RööperiPaha maaBadding, Sisko tahtoisin jäädä, MattiNousukausi, ja monesta muusta.

Erno ja Tiina saavat yli sadan euron arvoiset tuotepalkinnot. Onnea voittajille!

"Hei! Paketti tuli perille ja täytyy sanoa että tämä on paras yllätyspalkinto jonka olen saanut sitten kun olen ollut 6-vuotias! Kiitos tuhannesti! :)"
- Erno

Tule Lilithin jäsentilaisuuteen

Maanantaina 22. toukokuuta 2017 kello 14.30. Paikkana Eteran tilat Pasilassa, Helsingissä.

Tule oppimaan ja oivaltamaan, miten Lilith sopii tarpeisiisi parhaiten. Tilaisuus sopii uusille ja vanhemmillekin jäsenille sekä jäsenyydestä kiinnostuneille.

Ensimmäisen tunnin aikana paneudumme yhdessä yrittämiseen Lilithissä, etuihin, arvoihin, sääntöihin ja siihen mistä jäsenemme löytävät työn tekemisen ilon.

Toinen tunti on varattu tietoiskuille ja työpajoille, aiheena Intran uudet elementit ja jäsenten omat erityistilanteet.

Tilaisuudessa tarjotaan kahvit ja voileivät. Etukäteen ilmoittautuminen on välttämätöntä. Lämpimästi tervetuloa.

Kutsu kaveri voittamaan

Kutsu kaverit tykkäämään Lilithin Facebook-sivusta ja 2222. tykkääjä voittaa yli sadan euron arvoisen yllätystuotepaketin!

Kuvat: Sami Perttilä, Juliana Harkki, Aki Roukala, Kimmo Hokkanen, Rami Saaristo, Anne Kalliola, Helsingin Sanomat, YLE, Sony Music Finland/Kerttu Malinen, tekijät.