30 vuotta Kelaa

Ensimmäisen keikkansa ja biisinsä vuonna 1986 tehnyt Anssi Kela juhlistaa 30-vuotista artistiuraansa Helsingin Jäähallissa 6. toukokuuta 2017.

30 Vuotta Kelaa -jäähallikeikalla kuullaan tutut hitit vuosien varrelta. Konsertin liput tulevat myyntiin 10. helmikuuta.

Lue Anssi Kelan artistiurasta fanien ylläpitämältä Harhaa.com-sivustolta.

"Muistan itse kristallinkirkkaasti ensimmäisen näkemäni jäähallikeikan, joka oli Deep Purple vuonna 1987. Kun nyt 30 vuotta myöhemmin nousen itse samalle lavalle, jonkinlainen ympyrä sulkeutuu ja isoista unelmista tulee totta.” Kuva: Rami Saaristo

"Muistan itse kristallinkirkkaasti ensimmäisen näkemäni jäähallikeikan, joka oli Deep Purple vuonna 1987. Kun nyt 30 vuotta myöhemmin nousen itse samalle lavalle, jonkinlainen ympyrä sulkeutuu ja isoista unelmista tulee totta.”

Kuva: Rami Saaristo

Pelastetaan Parikkalan Patsaspuisto

Suomen tunnetuin ja merkittävin ITE-taiteen teoskokonaisuus, Parikkalan Patsaspuisto, muodostuu 560 betonipatsaasta ja huikeasta puutarhasta. Salainen puutarha -projekti on universaali taidehanke joka yhdistää patsaiden luojan, Veijo Rönkkösen, kaksoisvalotuskuvat sekä Tony Gerberin musiikin.

Patsaiden tekijä oli innokas ja innovatiivinen valokuvaaja. Vuosina 1993-1995 Veijo otti filmikameralla satoja kaksoisvalotuskuvia. Parhaiten onnistuneet kuvat ovat uskomattoman kauniita ja ajatuksia herättäviä.

Yhteisörahoituskampanjan tavoitteena on Veijon elämäntyön vaaliminen, dokumentointi ja tunnetuksi tekeminen.

Patsaspuisto ei saa ylläpitokustannuksiin julkista rahoitusta. Sen hoito on täysin vierailijoiden lahjoitusten ja tuotemyynnistä saatujen tulojen varassa. Kampanjan tukijat saavat itselleen, taidekirjan, LP-levyn, CD:n tai taulun – tai ne kaikki.

Kampanja on suunnattu myös yrityksille ja yhteisöille. Sen takana ovat puistopehtoorit Atte Paju ja Kimmo Heikkilä.

Kampanja on suunnattu myös yrityksille ja yhteisöille. Sen takana ovat puistopehtoorit Atte Paju ja Kimmo Heikkilä.

Taidetta, runoja, hiljentymistä ja glögiä – Tule porvoolaistaiteilijoiden pop up -joulukauppaan 22. - 23. joulukuuta

Kaupassa myydään CMX-yhtyeen juuri päättyneen Kuljettuja teitä, harvoin kuultuja lauluja -erikoiskiertueen tuotteita, kuten t-paitoja, vauvan bodyja, pipoja ja oheistuotteita sekä yhtyeen nimmaroituja levyjä, Pertti Jarlan sekä Emmi Valveen nimmaroituja sarjakuvakirjoja ja muita töitä, A. W. Yrjänän nimmaroituja runokirjoja, sekä Lilithin muiden taiteilijoiden teoksia, kuten nimmaroituja levyjä, kirjoja ja sarjakuvia, valokuvavedoksia ja muuta taidetta.

Ohjelma

Torstaina 22. joulukuuta
klo 13 - 14 muusikko ja runoilija A. W. Yrjänä lukee runoja ja kirjoittaa värssyjä asiakkaille
klo 14 - 15 sarjakuvataiteilijat Emmi Valve ja Pertti Jarla kertovat työstään
klo 15 - 16 yllätysesiintyjä (vahvistetaan)
Ohjaaja Anne Kyyhkysen Hiljentymishuone

Perjantaina 23. joulukuuta
klo 13 - 13.30 tanssija Terhi Lilja ja kitaristi Timo Seppälä esiintyvät
klo 17 - 17.30 tuottaja Kikke Heikkinen kertoo 20 vuotta joulukuussa täyttävästä luovan työn tekijöiden osuuskunnasta
klo 18 - 19 muusikko ja runoilija A. W. Yrjänä lukee runoja ja kirjoittaa värssyjä asiakkaille
Ohjaaja Anne Kyyhkysen Hiljentymishuone
 


Lilithin pop up -myymälä on avoinna 22. - 23. joulukuuta 2016 klo 12-20.
Paikka: Kauppakeskus Lundi (Lundinkatu 12, torin ja linja-autoaseman vieressä)

 

Ruokamatkalle Georgiaan

Georgialaisen ruoan harrastajat ja pop up -ravintoloitsijat Tarja Rantala ja Vlada Kharatashvili-Niemi kokosivat yhteen kiehtovia reseptejä Kharatashvili-Niemen kotiseudulta Suhumista, Mustanmeren rannalta.

Sarjassaan jo toinen georgialaista makutarinoista koottu keittokirja Georgian keittiön aarteita sisältää reseptien lisäksi läheisiä ruokamuistoja, viinitarinaa, sekä paljastaa ravintola Bystron keittiömestarin Sakari Ketolaisen georgialaismakujen salaisuuden.

Georgian keittiön aarteita, Ruslania Books 2016
Toimitus: Tarja Rantala
Kuvat: Estella Niemi
56 sivua, kierreselkä.

 

 

Marraskuussa taidetta

Tiina Wallius.jpg

Flora - maalauksia

Keraamikko ja kuvataiteilija Tiina Walliuksen maalauksia on esillä Varkaudessa Taidekeskus Väinölässä koko marraskuun ajan.

Työhuoneellaan Porvoon taidetehtaalla Wallius vetää myös savipajoja ja taidekursseja.

- Kuvan tekeminen ollut minulle elinehto jo siitä lähtien kun kynä pysyi kädessä. Etsin aina jotain uutta ja mielenkiintoista maailmasta.

 


Jokainen silmäys on juhlaa

Taidegraafikko Hanna Holma on mukana Oranssi-yhteisnäyttelyssä Helsingissä Rööperin taidesalongissa 8.-27. marraskuuta.

Holma on mukana myös Plankko Popup -näyttelymäisessä taidemyymälässä, joka on avoinna joulukuun loppuun.

 

 

 

 


Parasta ennen - valokuvia nykymaaseudusta

Riitta Supperin valokuvanäyttely on esillä Helsingissä Creat Spacessa 17.-25. marraskuuta.

Essonbaari odottaa kylmänä purkajaansa ja viimeinenkin hankkijalippis on myyty kirpputorilla. On kuin suomimaisema olisi ollut parasta ennen.

- Sarjan nimi viittaa sekä suomalaisen maiseman nykytilaan että käytettyyn kuvaustekniikkaan. Kuvat on kuvattu vanhentuneille filmeille, joiden parasta ennen -päiväys on ollut vuosia sitten.

 

 

Lilith sai uuden hallituksen

Osuuskunnan varsinainen kokous valitsi Lilithin hallituksen jäseniksi Clare Gates-SjöblominHeikki Masalinin, Netta NorronTommi Viitamiehen, Sari Virran ja Aki Yrjänän

Puheenjohtajana jatkaa Viitamies. Uusia kasvoja ovat Gates-Sjöblom, Masalin ja Norro. Virta jatkaa hallitustyötä nyt varajäsenenä. Ainoa Lilithin ulkopuolinen, Heikki Masalin Creative Industries Managementista on kuitenkin toiminut jo vuosia osuuskunnan johdon mentorina.