Pelastetaan Parikkalan Patsaspuisto

Suomen tunnetuin ja merkittävin ITE-taiteen teoskokonaisuus, Parikkalan Patsaspuisto, muodostuu 560 betonipatsaasta ja huikeasta puutarhasta. Salainen puutarha -projekti on universaali taidehanke joka yhdistää patsaiden luojan, Veijo Rönkkösen, kaksoisvalotuskuvat sekä Tony Gerberin musiikin.

Patsaiden tekijä oli innokas ja innovatiivinen valokuvaaja. Vuosina 1993-1995 Veijo otti filmikameralla satoja kaksoisvalotuskuvia. Parhaiten onnistuneet kuvat ovat uskomattoman kauniita ja ajatuksia herättäviä.

Yhteisörahoituskampanjan tavoitteena on Veijon elämäntyön vaaliminen, dokumentointi ja tunnetuksi tekeminen.

Patsaspuisto ei saa ylläpitokustannuksiin julkista rahoitusta. Sen hoito on täysin vierailijoiden lahjoitusten ja tuotemyynnistä saatujen tulojen varassa. Kampanjan tukijat saavat itselleen, taidekirjan, LP-levyn, CD:n tai taulun – tai ne kaikki.

Kampanja on suunnattu myös yrityksille ja yhteisöille. Sen takana ovat puistopehtoorit Atte Paju ja Kimmo Heikkilä.

Kampanja on suunnattu myös yrityksille ja yhteisöille. Sen takana ovat puistopehtoorit Atte Paju ja Kimmo Heikkilä.